Wat mag je verwachten van developers?

Binnen een onderneming spreekt het voor zich dat er tal van verschillende belangrijke beroepen zijn terug te vinden. Een beroep dat door de jaren heen echter stelselmatig aan populariteit is toegenomen is deze van de developer. Voor developers geldt dat het ontwikkelaars zijn die zich bezighouden met het maken (of onderhouden) van de software waar binnen een bedrijf gebruik van kan worden gemaakt. Door de jaren heen is de taakomschrijving van deze ontwikkelaars echter gevoelig uitgebreid. Ben jij ook wel geïnteresseerd om hier meer over te weten te komen? Dan kan de informatie op deze pagina je wellicht alles vertellen waar je naar op zoek bent. 

Over welke taken kunnen developers beschikken? 

Het is in eerste instantie van belang om te weten dat developers over uiteenlopende taken kunnen beschikken. Dat is ook niet zo vreemd. Dat is onder meer het gevolg van het bestaan van tal van verschillende soorten ontwikkelaars. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan:

  • Front end ontwikkelaars;
  • Back end ontwikkelaars;
  • Full stack ontwikkelaars;
  • Speciale app ontwikkelaars.

Bovenstaande vier verschillende soorten developers zijn uiteraard nog maar het puntje van de ijsberg. Toch maakt dit al duidelijk dat er in de praktijk doorgaans sprake is van een groot verschil in taakomschrijving. Daar waar de ene ontwikkelaar bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor de back end van de software geldt voor de ander dat hij het visuele gedeelte op zich moet nemen en omgekeerd. In ieder geval, de taakomschrijving van een developer kan dus stevig verschillen. 

Wat maakt het beroep van ontwikkelaar zo belangrijk?

Wanneer we vandaag de dag even de verschillende ondernemingen op de markt onder de loep zouden nemen zouden we daarbij ongetwijfeld kunnen vaststellen dat het merendeel van deze bedrijven ofwel developers vast in dienst hebben ofwel een beroep doen op freelance personen. In beide gevallen spreekt het echter voor zich dat dit aantoont hoe ongelofelijk belangrijk deze experten wel niet zijn. Zeker naarmate bedrijven er in de praktijk steeds vaker voor kiezen om te gaan automatiseren is de behoefte aan dergelijke experten werkelijk ongelofelijk groot. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer ook jij bijvoorbeeld graag gebruik wenst te maken van een zelf ontwikkeld en bijgevolg uniek CMS zal je er niet omheen kunnen om een ontwikkelaar onder de arm te nemen.

Het sterke belang van kwalitatieve developers

Wanneer we ongeveer tien jaar terug in de tijd zouden keren zouden we er ongetwijfeld van schrikken welke ongelooflijke evolutie er in het voorbije decennium al heeft plaatsgevonden. Voor een belangrijk deel van deze evolutie hebben ontwikkelaars gezorgd. Dat niet in het minst omdat zij er stelselmatig in zijn geslaagd om nieuwe programma’s of applicaties te ontwikkelen die ons leven aanzienlijk eenvoudiger hebben gemaakt. Dit maakt op slag duidelijk waarom developers tegenwoordig zo ongelofelijk belangrijk zijn. Het zijn namelijk deze mensen die voor een groot deel aan de basis liggen van de evolutie die we als wereld kunnen realiseren. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat het belang van developers richting de toekomst naar alle waarschijnlijkheid ook alleen maar verder zal gaan toenemen. We gaan immers steeds meer automatiseren. 

Reacties zijn gesloten