Kerstpakket – het gaat niet om de spullen maar om je waardering

Bedankt voor het gedane werk en je wordt ervoor gewaardeerd. Dat is de boodschap die achter een gegeven kerstpakket zit. Je beloont aan het eind van het jaar je medewerker en laat zien dat je vertrouwen in hem of haar hebt. Eeuwen terug ging het al zo, alleen werd er toen vaak een mand uitgereikt met boerenproducten. De herenboer zwaaide zijn meiden en knechten aan het eind van het jaar uit. Ze mochten met verlof een paar dagen bij hun naasten doorbrengen. Om het een beetje feestelijk voor hen te maken, kregen ze manden met vlees, eieren, kaas en melk mee. De boerenhulp was daarmee zeer tevreden. Hoe zit dat nu, anno 2022. Is iedereen nu eigenlijk wel meteen blij als de kerstdoos opengaat en de inhoud duidelijk wordt?

Pareer de kritische ontvanger van een kerstpakket met een gul geschenk

Bezuinig niet teveel op een kerstgeschenk. Het mag dan een gewoonte zijn geworden. Maar het mooiste is toch altijd dat je de waardering voor je medewerkers uitdrukt met producten die ze niet een-twee-drie in de supermarkt tegenkomen. De verpakking mag best luxe uitstralen en de hapjes kunnen liever niet in plastic zakjes met schreeuwende kleuren zitten. Een beetje aandacht voor een goed kerstpakket vertaalt zich snel in verrassende schenkers. Mensen die blij zijn dat er even speciale aandacht aan hun eindejaarscadeautje is gegeven.

Veel pakketten nodig? Maak ze dan op maat!

Vanaf zo’n duizend kerstpakketten ga je liever niet zoeken naar een standaardpakket. Het is dan mogelijk en ook veel leuker een speciaal op jouw doelgroep afgestemd pakket samen te stellen. Weet je niet precies hoe je dat voor elkaar krijgt? Er zijn genoeg deskundigen op de adressen van kerstpakketten leveranciers aanwezig om je te adviseren en je te wijzen op leuke verpakkingen waar je nog nooit van gehoord had. Een kerstpakket geven mag best tot een verrassende surprise leiden. Je geeft namelijk vaak hetzelfde geld uit aan een standaardpakket of aan een op jouw firma ingericht pakket. Wellicht wil je je cadeautjes in zo’n rieten mand die de boeren vroeger aan hun melk volk mee gaven tijdens hun kerstreces. Of is een charmant bedrukt blik met spulletjes heel aardig. Dat kan de duurzaamheid ook bevorderen want een doos wordt weggegooid en een prachtig blik wordt vaak hergebruikt. Voor knotten wol, voor koffiebonen of wat dan ook. Wees wel subtiel met een bedrukt bedrijfslogo want altijd in huis tegen reclame aankijken, dat wil niemand.

Draai het eens om – je medewerker maakt zijn kerstpakket zelf

Nee, hij hoeft voor zijn kerstpakket niet letterlijk aan de slag met verzamelen van spulletjes. Je reikt je personeel een mooie voucher aan waarmee ze het internet op kunnen. Na een code te hebben ingetoetst, wandelen ze virtueel door een enorme kerstwinkel. Ze kunnen een vastgestelde hoeveelheid punten uitgeven aan gewenste artikelen. Is het online mandje vol, dan wordt het verstuurd naar inpakkers bij een kerstpakketten bedrijf en netjes op kantoor of aan huis afgeleverd. Komen ze op het werk terecht, doe er dan nog even iets mee. Gewoon overhandigen is zo saai. Regel een vrolijke kerstborrel en deel de kerstpakketten dan in feestelijke sfeer uit. 

Reacties zijn gesloten