Op deze manier verzend jij jouw producten veilig met kartonnen dozen

Kartonnen dozen zijn handig voor elk type product dat je naar je klanten wilt verzenden. Van televisies tot kleding en van sieraden tot speelgoed. Maar er zijn zoveel soorten en maten dozen, dus waar moet je beginnen met kiezen en hoe kun je jouw product veilig ermee verzenden? Hieronder vind je tips hoe je jouw product veilig kan verzenden in dozen van karton. 

Kies de juiste maat kartonnen dozen voor jouw producten

Als je jouw producten gaat verzenden dan heb je waarschijnlijk verschillende maten nodig. Niet elke product is even groot en meerdere producten nemen vaak meer ruimte in. Kies in elk geval voor kartonnen dozen die voldoende ruimte bieden, maar die ook niet te groot zijn. De richtlijn is dat je één centimeter over moet houden tussen jouw product en de doos, hierin kun je dan opvulmateriaal stoppen om je product te beschermen. Zo schuift je product niet onnodig en kan het ook minder snel beschadigen. 

Als je verschillende formaten nodig hebt, dan is het handig om er rekening mee te houden dat ze makkelijk te stapelen zijn. Kies voor formaten die in elkaars verlengde liggen waardoor je makkelijk een solide pallet kan vullen. Als je veel verschillende maten gebruikt die niet op elkaar aansluiten dan is het minder makkelijk een pallet te vullen en kan deze sneller instorten. Stapel daarnaast niet meer dan drie verschillende maten op elkaar om ervoor te zorgen dat de stapel niet omvalt en je producten kunnen beschadigen. 

Bezuinig niet op het materiaal van de kartonnen dozen

Kartonnen dozen heb je in verschillende kwaliteiten. Sommigen zijn steviger dan anderen en het is afhankelijk van jouw product of producten welke je nodig hebt. Zoek in elk geval een passende kwaliteit bij het gewicht van jouw product. Als je een zwaar product in een kartonnen doos doet die van dunne kwaliteit is, dan is de kans op beschadigingen van het product groter. Het kan zelfs zo zijn dat een te zwaar product tijdens het transport dan door de doos naar buiten komt als hij scheurt. 

De kwaliteit van het karton hangt ook samen met de hoeveelheid producten die je in de doos doet. Hoe meer producten je erin doet hoe steviger de kwaliteit moet zijn omdat het gewicht zwaarder wordt. Let er wel op dat je de doos niet te vol propt zodat hij uitpuilt. Dit kan voor beschadigingen zorgen, maar geeft ook geen goede indruk bij de klacht als hij het pakket uitpakt. 

Gebruik goede kwaliteit tape om je dozen af te sluiten

Het afsluiten van kartonnen dozen is net zo belangrijk als de doos zelf uitkiezen. Als je een slechte kwaliteit tape gebruikt of onvoldoende tape, dan kan de doos tijdens het transport opengaan en zo kan je product kwijtraken of beschadigen. Dit kun je voorkomen door voldoende tape te gebruiken en te zorgen dat er voldoende houvast is op alle zijde van de doos. Overmatig gebruik is ook zonde, maar gebruik dus ook absoluut niet te weinig. 

Reacties zijn gesloten