De zakelijke argumenten om uw team mee te nemen naar een sportevenement

Teambuilding is meer dan happy hours en kantoorfeestjes. Sommige van de beste bindingservaringen ontstaan juist door samen iets bijzonders te doen. Daarom pleiten wij ervoor om met uw team naar een sportevenement te gaan. Dit is waarom het een geweldige manier kan zijn om moreel op te bouwen, teamwerk te bevorderen en gewoon ouderwets plezier te hebben.

  1. Het is een geweldige manier om wat stoom af te blazen.
    Uw team staat onder grote druk om dag in dag uit te presteren. Soms hebben ze een kans nodig om wat stoom af te blazen op een gezonde manier. Samen een sportevenement bijwonen kan die uitlaatklep bieden. Of het nu gaat om het aanmoedigen van de thuisploeg of het uitschelden van de tegenstanders, er is iets aan een stadion vol gelijkgestemde fans waardoor mensen zich uitleven en plezier maken.
  2. Het geeft je iets om een band mee op te bouwen.
    Het kan moeilijk zijn om een gemeenschappelijke basis te vinden met je collega’s. Maar als je allemaal samen op één plek bent om voor (of tegen) hetzelfde team te supporteren, heb je opeens iets belangrijks gemeen. Deze gedeelde ervaring kan jullie iets geven om nog maanden of zelfs jaren over te praten. 3. Het kan vriendschappelijke concurrentie aanmoedigen. In elk bedrijf kan vriendschappelijke competitie een geweldige manier zijn om werknemers te motiveren en hen aan te moedigen harder te werken. Als uw team is verdeeld in groepen op basis van welke sportteams ze steunen, kunt u dit gebruiken als een kans om hen de daad bij het woord te laten voegen. U kunt bijvoorbeeld een prijs uitloven voor de groep die aan het eind van het seizoen de meeste nieuwe klanten heeft binnengehaald. Zorg ervoor dat de inzet hoog genoeg is zodat iedereen meedoet, maar niet zo hoog dat mensen elkaar de loef afsteken. 4. Het haalt mensen uit het kantoor.
    Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is toch de moeite waard om erop te wijzen. Als uw werknemers de hele dag op kantoor zitten zonder enige vorm van ontspanning, zullen ze uiteindelijk vastlopen en een burn-out krijgen. Het kantoor verlaten en wat frisse lucht inademen (en misschien zelfs wat zon) kan wonderen doen voor iemands humeur en motivatie. En wat is een betere manier om van een zonnige dag te genieten dan live sport kijken?

Conclusie
Als u op zoek bent naar een leuke en unieke manier om het moreel en de samenwerking tussen uw werknemers te bevorderen, is een sport evenement misschien precies wat u nodig hebt. Van het aanmoedigen van vriendschappelijke competitie tot het geven van iets om een band mee op te bouwen, er zijn genoeg voordelen om uw team mee uit te nemen om hun favoriete spelers aan te moedigen. Dus als u de volgende keer op zoek bent naar een leuke activiteit waar iedereen van zal genieten, overweeg dan om uw team te trakteren op live sportactiviteiten.

Nog niet bekend met de regels van een betreffende sport, kijk dan hier

Reacties zijn gesloten