Wanneer kiezen voor een incassobureau Deventer?

Voor heel wat bedrijven die zijn gevestigd in Deventer of omgeving geldt dat ze er door de jaren heen voor hebben gekozen om een samenwerkingsverband aan te gaan met een incassobureau Deventer. Deze beslissing moest door heel wat bedrijven worden gemaakt uit pure noodzaak. Dit onder meer als gevolg van het feit dat ze steeds vaker werden geconfronteerd met facturen die stelselmatig open bleven staan. Dit uiteraard met alle vervelende gevolgen van dien. Ben jij één van de vele bedrijven die vaak met een dergelijk probleem krijgt af te rekenen? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat het zonder meer de moeite waard is om te ontdekken wat een incassobureau voor jou kan doen. 

Wanneer schakel je een incassobureau Deventer in?

Laat ons in eerste instantie even de vraag beantwoorden wanneer je ervoor kan kiezen om een incassobureau Deventer in te schakelen. Het inschakelen van een dergelijk incassobureau doe je bij voorkeur op het ogenblik dat enkele zelf ondernomen handelingen met betrekking tot het invorderen van de openstaande factuur niet succesvol zijn gebleken. Het wordt dan ook in de praktijk altijd aangeraden om eerst als bedrijf zelf de volgende zaken te ondernemen:

  • Het versturen van een eerste herinnering;
  • Het versturen van een tweede herinnering;
  • Het versturen van een ingebrekestelling; 

Wanneer blijkt dat deze drie herinneringen geen oplossing met zich mee hebben gebracht is het vervolgens mogelijk om ervoor te kiezen om het dossier uit handen te geven aan een gespecialiseerd incassobureau Deventer. Zij zullen dan vervolgens verder de nodige acties ondernemen.

Wat doet een dergelijk incassobureau vervolgens? 

Bij het inschakelen van een incassobureau Deventer zal duidelijk worden dat deze in eerste instantie de stappen die jij al hebt doorlopen terug zal uitvoeren. Dit betekent dat er doorgaans tot nog eens drie extra herinneringen zullen worden verzonden. Bovendien is het doorgaans ook zo dat men ervoor kiest om telefonisch contact op te nemen met de wanbetaler. Op deze manier wordt het mogelijk om de persoon of het bedrijf in kwestie echt aan te zetten tot het betalen van de verschuldigde facturen. Pas wanneer dit alles geen zoden aan de dijk weet te brengen zal er uiteindelijk voor worden gekozen om een beroep te doen op de diensten van een advocaat. 

Een incassobureau Deventer inschakelen of niet?

Tot slot rest dan uiteraard nog de vraag of je er nu als bedrijf goed aan doet om een incassobureau Deventer in te schakelen of niet. Zoals al aangehaald verspreid over deze pagina is het altijd van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat het inschakelen van een dergelijk incassobureau in de praktijk bepaalde kosten met zich meebrengt. Voor deze kosten geldt dat ze echter niet altijd meteen worden aangerekend. Voor heel wat van de incassobureaus die hun diensten op de markt aanbieden geldt immers dat ze werken op basis van no-cure-no-pay. Met andere woorden, wanneer het bureau er niet in slaagt om de openstaande factuur in te vorderen hoeven er ook geen kosten te worden betaald. Uiteraard is dat voor jou als bedrijf veruit de meest interessante keuze. 

 

Reacties zijn gesloten